Šta se to desi da ŽENA poklekne?

Šta se to desi da ŽENA poklekne?

 

Ponos, snaga, pamet, znaje, mudrost, ljepota, ma sve, sve i na kraju, polako zatišje, mir i povučenost u samu sebe. Ništa od rada, od pisanja, od ponosa, od nivoa žene koja je bila simbol, ponos i podrška i u kući i izvan kuće u svakom momentu.

Vrlo interesantno kako žena brzo poklekne, kako brzo prihvati loše komentare, teška poniženja, ružna potcjenjivanja kao npr. to je već bilo i prošlo, to je bilo davno, ništa od toga više nema, to samo zaboravi itd. itd.

E, a sada je DOSTA!

Sada ćemo polako da oživimo tu uspavanost, da ojačamo svoje JA, jer to možemo, znamo i umijemo. To nam i nije neki veliki problem, jer je dovoljno da samo osvježimo stranicu bloga sa starim informacijama, da napišemo nekoliko priča, da prikažemo davnašnje aktivnosti sa samo nekoliko isječaka iz novina, da stavimo par slika od sadašnjih aktivnosti, ili možda… pa ako treba i izmišljotina, kako bi se ta naša ŽENA ponovo probudila, ponovo izborila za svoje JA, bila ono što je i ranije bila i imala svoje mjesto u društvu koje i te kako sama zaslužuje.

Ali ovoga puta žena se neće samo probuditi, nego će raditi isto ono što je i ranije radila, pisati isto kako je i ranije pisala i tako će iza sebe ostaviti OBAVEZU mladima, da i oni pišu i u dalekoj budućnosti da i oni ostave iza sebe riznicu lijepih spisa- da se ne zaboravi.

Svjesni smo toga da nam je vrijeme kratko, da nemamo mnogo vremena da čitamo i da pišemo. Mnogi ljudi ne žele niti da čitaju niti da pišu, ali smatram da će čitati i pisati svi oni koji budu zainteresovani za sadržaj tekstova i oni koji budu znatiželjni da pročitaju… slijedi nastavak …sljedeći put.assa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *